Belföld

Kerékpárutat avattak Kisteleken

Az újév új kerékpárutat hozott a Csongrád megyei kisvárosnak. A 2012-es év végén kezdődött munkálatok eredményeként elkészült a kelet-nyugat irányú kerékpárút.

A projektet az Európai Unió támogatta, mely 144millió forint vissza nem térítendő támogatás nyújtott a beruházáshoz. Ez az összeg 2495 méter bicikliút megépítéséhez volt elegendő.

A megépült bicikliút egyrészt csatlakozik a Kistelek-Ópusztaszer kerékpárúthoz, valamint nyugati irányban utat nyit a biciklizőknek az Árpád utca és a vasútállomás átjárójáig. Ez azért fontos, mert a vasútállomás területén ipari parkot szeretnének létesíteni.

Ezért is támogatta a projektet a MÁV Zrt., a Magyar Közút Zrt. és a DARFÜ Nonprofit társaság. Kiemelt szerepet játszott a MÁV Zrt.a beruházás megvalósításában, hiszen a vasúti átjáró átalakításához engedélyt kellet adnia, valamint a Magyar Közút Zrt, mivel állami útvonalhoz is csatlakozik a kerékpárút. E cégek támogatásának köszönhetően, nemcsak kerékpárút jött létre, hanem a város legrosszabb állapotú útszakasza is megújult.

A project első számú felelőse, Hellné Vass Rózsa elmondta a Szeged24-nek, hogy elindítottak egy kampányt az óvodákban és az iskolákban, ahol a kerékpáros közlekedés előnyeivel kapcsolatos kérdőíveket töltettek ki a gyerekek . Hellné azt is elmondta, hogy kerékpártárolókat helyeztek ki több helyen, valamint táblák, korlátok kiépítésére is sor került.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik