Belföld

Botka szerint szörnyű lenne, ha maradna a Fidesz 2014-ben

Kormányváltásra van szüksége az országnak, az elmúlt hónapok közvélemény-kutatásai alapján pedig már a lakosság többsége is így gondolja – mondta Botka László szegedi polgármester.

A Fidesz elvesztette támogatóinak több mint felét, és bár a 2010-es vereséget követően azt állították, hogy az MSZP nem tud többet talpra állni, ma már látszik, a szocialisták nélkül nincsen demokratikus kormányváltás – mondta az MSZP országos választmányi elnöki posztját is betöltő politikus a Közéleti Kávéház évadnyitó rendezvényén a szegedi városháza dísztermében.

Az MSZP-nek nyitott szövetségi politikát kell folytatnia, és összefognia minden demokratikus erővel, hogy 2014-ben leváltsa a Fideszt. „Le tudjuk győzni a Fideszt, mert a választók többsége kormányváltást akar már most, és még inkább azt fog akarni 2014 tavaszán” – vélte a választmány elnöke.

Belegondolni is szörnyű, hogy ha 2014 tavaszán ez a mostani kormányzat újra mandátumot kapna, mi történne. Nemcsak azt gondolnák, a magyar nép megbocsátott, hanem azt, jóvá is hagyja ezt a rombolást, amit a magyar demokráciában és gazdaságban műveltek” – mondta az ellenzéki országgyűlési képviselő.

A 2014-ben életbe lépő összeférhetetlenségi szabályokkal kapcsolatos kérdésre, arra, hogy az országos politikai tisztség és polgármester poszt közül melyiket választja, Botka László azt mondta: számára Szeged a legfontosabb, így: amíg a szegediek szükségét érzik, addig a városért fog dolgozni.

Botka László szerint Szeged sokkal nehezebb helyzetbe került, mint két éve volt. Csökkenő forrásokból kell gazdálkodnia az önkormányzatnak, a város költségvetésének főösszege várhatóan 36 milliárd forint lesz idén, szemben a három évvel ezelőtti 70 milliárd forinttal.

A kormány éves szinten egymilliárd forinttal több pénzt vett el Szegedtől, mint amennyi feladatot átvállalt az állam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik