Belföld

Újraindul a kétmilliárdos beruházás Győrben

A 2006-ban elkezdett Dália Palota-projekt eredményeként 206 lakást adhatnak át hónapokon belül Révfaluban.

Kétmilliárd forintos ingatlanberuházás indul újra Győrben – jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Fekete Dávid (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere és Ádány Tamás, az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója.

Közölték: a 2006-ban elkezdett, majd két évvel később a beruházó forráshiányára hivatkozva leállított Dália Palota-projekt eredményeként 206, most félkész lakást adhatnak át hónapokon belül Győr Révfalu városrészében.

További fél-egymilliárd forintot fordít a fővállalkozó, az OTP Ingatlan Zrt. a környezet rendezésére, fejlesztésére, a város pedig külön forrásokat szerepeltet kidolgozás alatt álló 2013-as költségvetésében a környék útjainak fejlesztésére.

Fekete Dávid elmondta: városképi szempontból és a környéken élők komfortérzetének növelése miatt is fontosnak tartják, hogy befejeződjön a projekt, de a folytatás mutatja azt is, hogy felfutóban van a város ingatlanpiaca.

Ádány Tamás arról beszélt: a 60-70 százalékos készültségben lévő komplexum lakásait március közepén kezdik értékesíteni, a műszaki átadás októberre várható. A többségében 55-75 négyzetméteres lakások négyzetméterárai “erősen szórni fognak”, de átlagosan 300-350 ezer forint között lesznek.

Hozzátette: az amúgy a válság miatt nehézségekkel küzdő ingatlanpiacon előnyt jelentett, hogy egyre többen keresik Győrben a boldogulásukat, nekik pedig lakásra van szükségük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik