Belföld

Elhallgathat a Klubrádió vidéken

klubrádió (klubrádió, )
klubrádió (klubrádió, )

Megszüntetik a rádió gyöngyösi, kecskeméti és debreceni frekvenciajogosultságát.

Miután a Klubrádió tulajdonosa legalább egy éve nem fizette meg a szerződésben vállalt szolgáltatási díjakat vidéki frekvenciái után, a Médiatanács felmondta a Klubrádió gyöngyösi, kecskeméti és debreceni frekvenciajogosultságát- áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közleményében.

A testület először a kecskeméti és a debreceni frekvenciák tekintetében biztosított jelentős, összesen több mint 12 millió forintos éves díjkedvezményt, később a hatóság egy mentőcsomagot is kidolgozott: lehetővé tette, hogy a médiatulajdonos részletekben törlessze a frekvenciahasználat után felhalmozódó egyre tetemesebb díjhátralékát – írták.

Hozzátették: a rádió működtetője elfogadta a segítséget, de már az első részletek kiegyenlítésével is adós maradt, és azóta sem fizetett. Mára összesen több mint 8,5 millió forintos tartozást halmozott fel a három csatornán, miközben zavartalanul használta a hullámsávokat.

“A testület ezért a több mint egyéves megoldáskereső eljárása lezárásaként kénytelen volt tudomásul venni, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa folytatólagos szerződésszegő magatartásával felmondottnak tekinti műsorszórási jogosultságát, így a rádió gyöngyösi, kecskeméti és debreceni frekvenciajogosultságát megszüntető döntését határozatba foglalta” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik