Belföld

Hófúvás okozhat gondot

hofuvas(210x140)(1).jpg (hófúvás, havazás, )
hofuvas(210x140)(1).jpg (hófúvás, havazás, )

Másodfokú riasztást adtak ki három megyére a havazás utáni viharos szél miatt. Hétvégén nem várható komoly hó, de dermesztő hidegre kell készülni.

A tovább erősödő, majd éjszakától nyugaton és északkeleten néhol viharossá fokozódó (kb. 60-65 km/h) északi, északkeletei szél a hóval borított területeken hófúvást okozhat.

Vas, Zala megyében és Veszprém megye nyugati felén magasabb hótorlaszokat is létrehozhat a szél. Ott másodfokú riasztás van érvényben.

Az éjszaka első felében esetleg még péntek hajnalban főként délen és keleten átmenetileg nem zárható ki ónos vagy fagyott eső.

Többfelé várható hószállingózás, havazás, leginkább a Győr-Székesfehérvár-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonaltól délre.

Az ország túlnyomó részén péntek éjfélig a lehulló friss hó mennyisége várhatóan kb. 2, 4 cm alatt marad. A délnyugati határvidéken lehet ennél több, ott 10- 15 cm sem kizárt.

A hőmérséklet éjjel -1 és -7 fok között alakul, napközben 0 és -5 fok között várható.

Tinnye és Perbál között már fennakadást okoz a hófúvás.

Szombat

A Dunántúl északnyugati felén változóan felhős, száraz idő várható több-kevesebb napsütéssel, másutt túlnyomóan borult időre van kilátás elszórtan hószállingózással, délkeleten kisebb havazással. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad.

A hőmérséklet éjjel általában -2, -7 fok között valószínű, de a kevesbé felhős északnyugati tájakon -10 fok alá csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -6 fok között alakul.

Vasárnap

Délkeleten többnyire erősen, másutt változóan felhős idő várható. A délkeleti határvidéken hószállingózás lehet. Mérsékelt marad a változó irányú szél.

A hőmérséklet nyugaton és északon zömmel -7, -12 fok között, helyenként -12 fok alatt, másutt -3, -7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -5 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik