Belföld

Hat sztrádán kell lassítani kátyúk miatt

katyu-az-m3-ason(1)(210x140)(1).jpg (kátyú, rossz út, M3-as)
katyu-az-m3-ason(1)(210x140)(1).jpg (kátyú, rossz út, M3-as)

Az M0-ás, az M1-es, az M2-es, az M3-as, az M30-as és az M7-es egyes szakaszain rendeltek el sebességkorlátozást mély gödrök miatt. Folyomatosan tömködik a lyukakat, de ilyen időben csak tűzoltásra van lehetőség.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. közleménye szerint az elmúlt napokban a szokásosnál több úthibát észleltek, ezért belső átcsoportosításokkal plusz erőforrásokat vontak be a hibák kijavításába, emellett sebességkorlátozást vezettek be. Az úthibákra táblák is figyelmeztetik az autósokat.

Cáfolták egyúttal, hogy az érintett szakaszokon az elmúlt időszakban súlyos balesetet okozott volna kátyú.

Az időjárás miatt nehéz a foltozás

Az ÁAK alvállalkozóit arra kérte, hogy a javítások mielőbbi befejezése érdekében több emberrel és géppel végezzék a munkát. Hozzátették ugyanakkor, hogy a jelenlegi időjárási körülmények között gyors javulásra nem lehet számítani, mert a munkát hóesésben, esőben elvégezni nem lehet.

A kátyúk ideiglenes elhárítását a mérnökségek folyamatosan – szükség szerint éjjel is – végzik. Az ideiglenes javítást követően a burkolathibák végleges helyreállítása speciális szaktudást igénylő alvállalkozó bevonásával történik.

Tegnap adtunk hírt a Blikk egyik olvasójának panasza alapján az M3-ason lévő gödör-tengerről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik