Belföld

Duplájára nő a kommunizmus áldozatainak juttatása

Az idén 50%-kal, 2014-től pedig további 50%-kal emeli meg a kormány az 1945 és 63 között politikai okokból elhurcoltak, bebörtönzöttek életjáradékát.

A mindenkori magyar kormánynak kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy a történelem sötét időszakának tragikus következményeit feltárja, és annak túlélőiről méltó módon gondoskodjon -tudta meg a Szeged24 a Kormányzati Információs Központban.

Ennek értelmében, az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek – a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltak, a rendőrhatósági őrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban résztvevők és az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjei – juttatása 2013. január 1. napjától 50 százalékkal emelkedik. 2014-ben további 50 százalékos emelésre kerül sor a 2012. évben folyósított életjáradék alapot figyelembe véve.
A Kormány megbecsüli és tiszteli a diktatúrák áldozatait, így a kommunista rendszer túlélőit is.

Ezzel az intézkedésével a kormány ismét világossá tette, hogy számára minden magyar honfitársa egyformán fontos, bármely elnyomó rezsim kárvallottja is legyen. Mindent megtesz annak érdekében, hogy akik Magyarországon laknak, békében, biztonságban és nyugodt körülmények között élhessenek és hazánk megbecsült tagjai lehessenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik