Belföld

Ónos eső, hó és hideg vár ránk

Egyelőre csak a Dunántúlon havazik, de az ország keleti része sem ússza meg a havat. Előtte azonban egy kis csúszkálás várhat ránk.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt a Dunántúlon többfelé várható havazás. Délután nyugaton csökken a felhőzet, míg a keleti tájakon is egyre többfelé hó válthatja fel az addigi esőt. Átmenetileg ónos eső, fagyott eső is hullhat. A Dunántúli-középhegységben 10-15 cm-es hó hullhat, síkvidéken is kialakulhat néhány cm-es hótakaró. A csúcshőmérséklet a Dunántúlon -3 és +2, a keleti tájakon +2 és +7 fok között alakulhat. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, északnyugaton viharossá fokozódik, a Bakonyban hófúvástokoz! Északnyugaton téli útviszonyokra készülhetünk!

Szerdán borongós időre van kilátás, szórványosan, északkeleten többfelé újabb havazással, hózáporokkal. 0 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön és pénteken délen felhős, északon nagyrészt napos idő valószínű, főleg délen kisebb havazással, hószállingózással. Erősödik az éjszakai lehűlés, -15 fok körüli zord reggelek is lehetnek.

A hétvégére derűs, de fagyos időre van kilátás…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik