Belföld

Tavasz és tél is volt hétfőn hazánkban

Míg Győrben és az Észak-Dunántúlon alig volt 1 fok, a déli, délkeleti országrészben 14-15 fokokat is mértek.

Az Időkép meteorológiai portál mérései alapján, hétfőn kora délután 1 fokot mutattak a hőmérők, ám az ország másik felében már  korai tavasznak örülhettek az emberek. Helyenként 15 fokról is érkezett jelentés.

Az előrejelzések szerint hasonló lesz a különbség kedden is. Győrben mínusz 2 fokot jósolnak, ám Szegeden például plusz 13-ig emelkedik majd a hőmérő higanyszála.

További kilátások hétfő estétől keddig: túlnyomóan borult idő várható. Északon és nyugaton sokfelé, másutt kevesebb helyen fordul elő ismétlődő eső, zápor, amely estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen, kedden napközben másutt is havas esőbe, havazásba vált át, legtovább északkeleten marad folyékony halmazállapotú a csapadék. A középső tájakon kedden néhol átmenetileg ónos eső is kialakulhat. A szél éjszaka nyugaton, kedden északkelet kivételével másutt is északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik.

Az Észak-Dunántúlon hófúvásra is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában -1, +4 fok között várható, a Tiszántúlon lesz ennél néhány fokkal enyhébb az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik