Belföld

Orbán nem perel a mémek miatt

Orban-Viktor(1)(430x286)(3).jpg (Orbán Viktor)
Orban-Viktor(1)(430x286)(3).jpg (Orbán Viktor)

Bár perelhetne, a miniszterelnök nem foglalkozik személyeskedéssel.

A miniszterelnök nem perel az őt ábrázoló, az ATV Facebook-oldalára kikerült mémek miatt. Nem az ellene irányuló személyeskedésekkel foglalkozik, hanem olyan ügyekkel, amelyek az emberek számára fontosak – közölte a Bors című napilappal Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Mint ismert: Orbán Viktort „Én is cigány vagyok” feliratú táblával ábrázoló montázst tett közzé a minap hivatalos Facebook-oldalának üzenőfalán az ATV. Utalva ezzel a Demokratikus Koalíció tagjaira, akik ugyanilyen felirattal a nyakukban tüntettek vasárnap a Fidesz székháza előtt Bayer Zsolt publicisztikája miatt.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter akkor a Hír Tv-ben elmondta: adott esetben személyiségi jogi lépéseket lehet tenni, ez a miniszterelnök döntésétől függ.

A Bors által megkérdezett Kamarás Péter ügyvéd szerint egyébként sem lett volna értelme a pereskedésnek. Polgári peres ügyekben ugyanis meg kell nevezni az elkövetőt, különben nincs ügy. Ha a büntető törvénykönyvben szabályozott ügyről van szó, akkor már kérhetjük a hatóságok segítségét, ők azonban le is söpörhetik a beadványt – magyarázta a szakértő.

Közben a Magyar Nemzet azt írta, hogy egyik olvasóját – aki felemelte szavát a kép miatt – kitiltották a televízió Facebook-oldaláról. Az ATV egyébként már eltüntette a montázst és közleményt is kiadott. Abban úgy fogalmaznak, hogy „mindig is kiálltak a rasszizmus minden formája ellen, és maximálisan tiszteletben tartják minden ember, köztük a miniszterelnök személyiségi jogait is. Ha mindezek ellenére a mémgaléria bárki számára sértő volt, az érintettek elnézését kérjük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik