Belföld

Lemondatnák nyugdíjukról a honatyákat

harrach péter (harrach péter, )
harrach péter (harrach péter, )

A képviselőknek a jövőben is jár a nyugdíj a tiszteletdíj mellé. Van, aki ezt igazságtalannak érezné, más viszont ragaszkodik hozzá.

A közszférára érvényes nyugdíjszabály a tanárokra, orvosokra és miniszterekre vonatkozik, a képviselőkre viszont nem – írja a Borsonline. Eszerint azok a honatyák, akik nem töltenek be kormányzati tisztséget, kaphatnak nyugdíjat is.  A dupla juttatás ti­lalma miatt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, illetve Pintér Sándor belügyminiszter viszont nem.

Harrach Péter korábban azt nyilatkozta, nem lenne méltányos, ha rájuk nem lenne érvényes a szabály. – Kitartok korábbi álláspontom mellett, nehezen lenne magyarázható, ha ránk nem vonatkozna a kettős finanszírozás tilalma. Emiatt a háttérben készül egy megállapodás, amelynek alapján a képviselők önként lemondanának a nyugdíjukról – mondta a lapnak a KDNP frakcióvezetője. Ez legkorábban tavasszal kerülhet a parlament elé.

Másként látja ezt Turi-Kovács Béla fideszes képviselő, akinek „esze ágában sincs lemondani róla”, hiszen megdolgozott érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik