Belföld

Hoffmann: vegyen a tanár krétát!

hoffmann rózsa (hoffmann rózsa)
hoffmann rózsa (hoffmann rózsa)

Az oktatási államtitkár a TV2 reggeli műsorában kijelentette, ha nincs kréta, vegyen a pedagógus.

A Mokka című műsorban csütörtök reggel Hoffmann Rózsát az államosítás körüli bizonytalanságról kérdezték. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy „ez a fajta átalakulás, ami természetesen átrendezi a jogosultságokat, egy kicsit olyan, mint egy puzzle játék, amelyben minden kockának, illetve figurának a helyére kell kerülni”.

Megalapozatlannak nevezte azokat a hangokat, amelyek az iskolák átadás-átvételével kapcsolatban káoszról, információhiányról, bizonytalanságról beszélnek, mert „abból az előfeltételezésből indulnak ki, hogy csukott szemmel mindjárt mindent a helyére lehet tenni.”

A műsorvezető azon felvetésére, hogy sok helyen csak azért működik a rendszer, azért működnek látszólag normálisan az iskolák, mert még mindig viszi előre a tantestületet a lendület, és még mindig van egy pici tartalékuk krétából és más eszközökből, Hoffmann Rózsa ezt mondta:

„Hát ez is benne van, de arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát. De mondok valamit. Hogyha adott esetben erre van szükség, ez is hozzátartozik a tanári hivatáshoz, mint ahogy a pedagógusok nagyon régóta saját maguk készítenek szemléltető eszközöket, óvodától a középiskoláig, és mindez elrendeződik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik