Belföld

Bliccelőket büntettek az ingyenes BKV-n

elakadt buszok (bkv, havazás, )
elakadt buszok (bkv, havazás, )

Az ellenőrök több esetben bírságoltak a BKV járművein hétfőn, amikor az erős havazás miatt a BKK ingyenessé tette a tömegközlekedést. Errőla Pest Megyei Békéltető Testülethez érkeztek panaszok.

A békéltető testület emlékezetet arra, hogy hétfőn az erős havazás miatt Budapesten és környékén kialakult forgalmi helyzetre tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a BKK a teljes vonalhálózatán ingyenessé tette a tömegközlekedést egészen hétfő éjfélig. “Ennek ellenére érkezett olyan fogyasztói jelzés a Pest Megyei Békéltető Testülethez (PMBT), hogy az ellenőrök egyes esetekben mindezek ellenére bírságoltak.”

A PMBT minden pórul járt fogyasztónak azt javasolja, hogy először tegyenek panaszt a BKK ügyfélszolgálatán. Ha ez nem vezetne eredményre – a hosszadalmas és sokszor költséges bírósági út helyett – érdemes a békéltetés intézményét igénybe venni. A Pest megyében lakóhellyel rendelkező fogyasztók keressék meg a Pest Megyei Békéltető Testületet. A békéltető testületi eljárás ingyenes, egyszerű, az esetek többségében legfeljebb 90 nap alatt döntés születik – hívja fel a PMBT a figyelmet.

Hétfő délután a BKK Facebook-oldalán közölte, hogy törölni fogják a büntetését annak, akinek aznap 8 óra 45 perc után pótdíjat szabtak ki a Budapesti Közlekedési Központ járatain. A központ azt kérte, hogy az ilyen eseteket az érintettek jelezzék a BKK e-mail címén vagy az ügyfélszolgálaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik