Belföld

Másolt részek Balikó Tamás színigazgatói pályázatában

Balikó Tamás szegedi színházigazgatói pályázatában oldalak egyeznek meg Rázga Miklós 2010-ben, a pécsi színházhoz beadott és megnyert pályázatával.

Öten adták be pályázatukat a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjáért: az eddigi direktor Gyüdi Sándor mellett Juronics Tamás, a színház művészeti igazgatója és a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Szolnoki Tibor színművész, Vasvári Csaba, valamint Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi igazgatója. Az új (vagy régi-új) igazgató 2013 júliusától öt éven keresztül irányíthatja a kulturális intézményt.

Balikó Tamás pályázatának 16. oldalától kezdve több bekezdésen keresztül húzódó részleges és teljes illetve tartalmi egyezést találunk Rázga Miklós 2010-es pécsi – egyébként nyertes – pályázatával, konkrétan annak 34. oldalától -írja a SzegedCafe.hu.

A pályázatok szövegének egyezése kapcsán a portál megkérdezte Rázga Miklóst, aki először annyit mondott, hogy “no comment, a tények azok tények”. Majd kifejtette: teljesen önálló munkát adott le, az érintett műszaki fejezetet Vincze Józseffel a Pécsi Nemzeti Színház jelenlegi műszaki vezetőjével egyeztetetve, közösen készítették el. “Engem soha senki nem keresett meg, hogy az én pályázatomból fehasználhat-e részeket egy másik igazgatói pályázatba. Egy ilyen anyag önálló szellemi alkotás, amelynek az a lényege, hogy elnyerjük azok bizalmát, akik ránk akarják bízni a színház vezetését” – tette hozzá Rázga Miklós.

A SzegedCafe.hu megkereste Balikó Tamást is, aki elmondta: nem olvasta Rázga Miklós 2010-es pályázatát, és fogalma sincs arról, hogy egyezések lennének a két szövegben. Hozzátette: a pályázatot ő írta, de egyes fejezeteknél többek véleményét is kikérte, így Szőcs Artúrt, Korognai Károlyt és Várkonyi Miklóst, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetőjét is megkérdezte bizonyos témákban, akik rendelkezésére bocsájtották jegyzeteiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik