Belföld

Budapestre jöttek Pozsony helyett

havas-ferihegy(960x640).jpg (havazás, repülőtér, liszt ferenc nemzetközi repülőtér, )
havas-ferihegy(960x640).jpg (havazás, repülőtér, liszt ferenc nemzetközi repülőtér, )

A Ryanair két pozsonyi járata is a ferihegyi reptéren szállt le, ahol nem volt komolyabb fennakadás.

Az időjárás miatt több járat is késve érkezik Budapestre, de nem okozott nagyobb fennakadást a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működésében az éjszakai havazás – derül ki a Budapest Airport közleményéből.

A téli szolgálat munkatársai, gépkezelői és speciális járművei megfeszített tempóban dolgoztak a pályákon. Délelőtt ismét mind a két pályát megtisztították, így mindkettő fogad és indít gépeket. A reggeli órákban minden budapesti járat el tudott indulni, bár a menetidőhöz hozzá kellett számolni a kötelező jégtelenítést. Ilyenkor az indulás előtt a repülőgépek kormányfelületeit vegyszeres-forró vizes folyadékkal lemossák, nehogy jég rakódjon le, és akadályozza a kormányok működését. Hozzátették, hogy ez a folyamat 10-25 perccel megnövelheti a járat menetidejét, de az utasok biztonsága miatt elengedhetetlen.

A reggeli órákban a pályatisztítás miatt rövid ideig nem fogadhatott gépeket a repülőtér, emiatt a járatok többsége a légtérben körözött, majd leszállt – írták. A Germanwings stuttgarti járatának kapitánya döntött úgy, hogy Temesvárra megy, végül 10.21-kor landolt Budapesten.

A németországi havazás miatt a Lufthansa törölte düsseldorfi járatát, amelynek 13.35-kor kellett volna megérkeznie.

Az erős havazás több európai ország légi közlekedésében okoz gondot, ezért több járat is késve érkezhet Budapestre. A hóhelyzet miatt a Ryanair két pozsonyi gépe, a london-lutoni és a brüsszel-charleroi járata is Budapesten szállt le a szlovák főváros helyett.

A bizonytalan közlekedési helyzet miatt azt javasolják az utasoknak, hogy a szokottnál jóval korábban induljanak el a repülőtérre, valamint indulás előtt ellenőrizzék a járatinformációt a Budapest Airport honlapján, illetve Facebook-oldalán, vagy lépjenek kapcsolatba a légitársasággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik