Belföld

Átadták az új körzeti megbízotti irodát Kiskundorozsmán

Szeged – Kiskundorozsma központjában, a kiskundorozsmai részönkormányzat üzemeltetésében lévő épület adott új otthont a városrész már meglévő körzeti megbízotti irodájának.

A kmb hálózat a magyar közbiztonság egyik alappillére, elsődleges feladata a lakossággal való szoros kapcsolattartás, működésének célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kmb iroda átadását követően hat körzeti megbízott lát el szolgálatot, akik a Negyvennyolcas utca 12. szám alá költözött irodából indulnak szolgálatba és oda is térnek vissza. Az új helyiség korszerűbb technikai eszközökkel: számítógéppel, belső rendőrségi hálózattal, telefonnal, és internet hozzáféréssel van felszerelve, így a körzeti megbízottaknak a munkájukhoz szükséges valamennyi feltétel rendelkezésre áll. A több évtizede működő körzeti megbízotti iroda megfelelő közbiztonság kialakulásához és kellő visszatartó erő eléréséhez vezetett. Szeged – Kiskundorozsma területén történt bűncselekmények száma 2011-ben 159 volt, míg a tavalyi évben 108 esetben indult büntetőeljárás valamilyen jogellenes cselekmény miatt, tehát mintegy 32%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma.

A rendezvényt dr. Lukács János r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, hangsúlyozta a körzeti megbízotti iroda működésének jelentőségét, elmondta, hogy a problémákat ott kell megoldani, ahol keletkeznek. Az eseményen részt vett dr. Zélity László r. ezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője, Mihálffy Béla, valamint Kosik Dénes Pál önkormányzati képviselők. A rendezvényt a körzeti megbízotti iroda kulcsainak ünnepélyes átadása zárta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik