Belföld

A szívátültetés központja lett az év kórháza

Két év után újra fővárosi intézmények kerültek a dobogóra az "Év kórháza 2012" szavazáson. A HáziPatika.com olvasóinak több mint 40 ezer voksa alapján a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát tartják a legjobb hazai kórháznak a betegek.

A betegek döntöttek, 40 ezer vokssal a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát emelték az országos első helyre. A HáziPatika.com által alapított Év Kórháza díjat 8 éve ítélik oda a HáziPatika.com olvasóinak szavazatai alapján legjobbnak ítélt kórháznak. Öt kategóriában – orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság- lehetett szavazni hónapokon keresztül.

Harmadszorra áll dobogón és csupán hajszálon múlott, hogy 2010-es és 2011-es győzelme után a Bács-Kiskun Megyei Kórház 2012-ben nem lett ismét címvédő. Harmadik helyezést ért el a karcagi Kátai Gábor Kórház, melynek szülészete 2012 őszén már kapott egy rangos elismerést. A Fejér-, a Békés- és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmények betegei voltak a leginkább elégedettek, valamint Budapest VII. és XIV. kerületének lakosai: itt kapták a legmagasabb összpontszámokat a kórházak.

Fejér megyében eképpen alakultak a dobogós helyek: harmadik helyezett lett a Mór Városi Kórház- Rendelőintézet, második helyen végzett Székesfehérvár kórháza, a Szent György Kórház, és a megyei aranyérmes a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet lett.

Az ünnepélyes átadón a díjakat Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért felelős államtitkárságának főosztályvezetője, Dr. Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, Dr. Svébis Mihály Év Kórháza 2011 (Bács-Kiskun Megyei Kórház) főigazgatója, valamint Erős Antónia műsorvezető adták át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik