Belföld

Letiltották a bikinis felvonulást

Hódmezővásárhelyi és szegedi jelentkezője is van a hagyományos budapesti FeHoVa Kiállításon idén első alkalommal megrendezésre kerülő szépségversenynek.

A háromfordulós Miss FeHoVa Szépségversenyen viszont, valószínű fürdőruhában nem vonulhatnak fel a lányok, mert mint kiderült, a rendezők egyike a lenge viseletet nem találta méltónak a kiállításhoz. A február 14-én kezdődő kiállítás új színfoltjának ötletgazdája, a Vadászlap. Főszerkesztője Cseke Sándor elmondta, a Hungexpo-tól kaptak egy levelet, amelyben kérik a szervezőket, tekintsenek el a verseny során tervezett fürdőruhás felvonulástól. Ismeretes, a szépségversenyeken már a válogatókon is fürdőruhában mustrálják az indulókat, hiszen a szépségversenyek egyik fontos szempontja az aspiránsok alakja.

Más szavakkal, de ezt mondta a Vásárhelyi Híreknek az egyik jelentkező Szabó Gabriella (képünkön) is, aki hozzátette, nincs abban semmi kivetnivaló ha fürdőruhában kell a kifutón végigmenni, mert hát ruhában nem derülnek ki a testalkat tulajdonságai. Fontos az esztétikai szempont.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karára járó egyetemista lány, aki már többször szerepelt hasonló versenyeken, azt is elmondta, a „Miss FeHoVa” szépségversenyen indulóknak az elődöntőkön meg kell indokolniuk, miért jelentkeztek, mit tudnak a magyar vadászatról-vadgazdálkodásról, egyszóval tájékozottnak is kell lenni.

– Örültünk, hogy olyan versennyel emelhetjük a 20. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás népszerűségét, amelyen vadászathoz értő, természetszerető hölgyek mutatják meg bájaikat – nyilatkozta a Vadászlap főszerkesztője. A jelentkezők számára pedig természetes volt, hogy az ilyenkor szokásos program szerint mennek ki a kifutóra, amit ez esetben még meg is nehezítették a szervezők, ugyanis a döntőre február 16-án 14 órakor, a FeHoVa színpadán a 12 kiválasztott hölgynek elegáns, vadászöltözék a kötelezően előírt viselet, amelyek beszerzése, a hajviselet készítése és a sminkelés a versenyzők feladata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik