Belföld

Jobbik: a kormány tart a romáktól

mirkoczki-adam(210x140)(1).jpg (mirkóczki ádám, )
mirkoczki-adam(210x140)(1).jpg (mirkóczki ádám, )

A párt szerint a kormány ráadásul olcsón megvásárolható szavazógépként tekint a cigányságra, ahogy a nyugdíjasokra is.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője az ózdi gyilkossággal kapcsolatban azt mondta: itt az ideje, hogy komolyan vegyék a Jobbik javaslatait. Arra kérik a Belügyminisztériumot és a kormányt, hogy nézzen szembe a tényekkel, és lássa be kudarcát a közbiztonság terén.

A politikus utalt az ózdi gyilkosságra, amelynek során egy idős embert megölt, testvérét pedig súlyosan megsebesített két fiatal, és amelyet „sajnálatos módon ismét cigány bűnözők követtek el”, valamint a szigethalmi verekedésre.

A Jobbik a csendőrség felállítását, önfenntartó börtönök kialakítását, a halálbüntetés visszaállítását javasolja, valamint azt, hogy vonjanak meg bizonyos szociális segélyeket azoktól a szülőktől, akiknek fiatalkorú gyermeke bűncselekményt követ el. Mirkóczki Ádám szerint a kormány azért nem lép fel kellő határozottsággal a „cigányság bűnöző rétegével” szemben, mert kiélezett helyzetben két nagy társadalmi réteg tudja eldönteni a választásokat: a nyugdíjasok és a cigányság. Hozzátette ugyanakkor: „el kell felejteni, hogy olcsón megvásárolható szavazógépekként tekintsenek a cigányságra”, ugyanis emberéleteket követel, ha hagyják „ezen társadalmi csoport bűnözőrétegének garázdálkodását”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik