Belföld

Széles frissített Bayer-ügyben

Széles Gábor (széles gábor)
Széles Gábor (széles gábor)

A Magyar Hírlap tulajdonosa és főszerkesztője hozzáírt az olvasókhoz írt levélhez.

Széles Gábor és Stefka István alapgondolata megmaradt – szerintük a balliberális erők indítottak kampányt lapjuk ellen –, de frissített nyilatkozatukból eltűnt, hogy Bayer Zsolt saját véleményét írta meg, „amely nem tükrözte a lap véleményét”. Vélhetően azért, mert már úgy látják, hogy „nem Bayer Zsolt írása a lényeg”.

„A fővárosban és a magyar vidék egy részén olyan állapotok alakultak ki, amelyek megkeserítik az emberek mindennapjait. A balliberális országrontás eredményeként még mindig gyilkosok, bestiálisan kegyetlen bűnözők garázdálkodnak sok helyütt, de a liberális elit elfedné a bajokat. Bűnpártolás ez a javából, ami sokkal gyalázatosabb eljárás, mint maga az eredeti bűn. Egyes ellenzéki erők és a megvezetett emberek az ország valódi bajaiként az antiszemitizmust és a rasszizmust jelölik meg úgy, hogy közben megkötik azoknak a hatóságoknak a kezét, akik milliók biztonságáért felelnének. Vallottuk és valljuk, hogy az antiszemitizmus és rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas. Ebből nem kérünk.


Széles a Békemeneten – Fotó: MTI / Lakatos Péter

Rendületlenül hiszünk abban a jogunkban, hogy a hazánkban senki nem védelmezhet gyilkosokat, csak azért mert az ő élettől gondosan elszeparált köreikben aggályos a nevén nevezésük.

A gyilkosok számára nincs bocsánat. A védelmezőiknek még kevésbé. A Magyar Hírlap nemcsak visszautasítja a posztkommunisták legújabb boszorkányüldözését, de felhívja olvasóit, támogatóit, hogy álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért” – írja Széles és Stefka.

Tegnap ugyanők ezt írták:

„Mindig is vallottuk, most is valljuk, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas. A publicisztika véleményműfaj – a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt írása is publicisztika volt, saját véleményét írta meg, amely nem tükrözte a lap véleményét.”

Széles és Stefka abban következetes, hogy már tegnap is azt írták, kollégájuk „szavait tudatosan, rosszindulatúan félremagyarázták”. Ha Bayer Zsolt néhány gondolata mégis félreértésre adhatott okot, akkor azért ugyanakkor a tulajdonos és főszerkesztő elnézést kért minden érintettől, olvasótól, és azt ígérték, a jövőben „még fokozottabban figyelnek arra, hogy olyan írás ne jelenjen meg, amely gyűlöletkeltésre adhat teret akár a jobb-, akár a baloldal számára”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik