Belföld

Tovább nyomhatják a rezsiköltségeket

szamla(210x140)(5).jpg (számla)
szamla(210x140)(5).jpg (számla)

Tavaszra várható döntés a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak esetleges csökkentéséről.

Rogán Antal hétfőn az M1 Az este című műsorában elmondta: a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak esetében is áttekintik az árak alakulását, és az első vizsgálatok azt mutatják, hogy 2002 és 2010 között ezek árában is ugyanolyan, “igencsak energikus mértékű” növekedés történt, mint például a villamos energia vagy a gáz árában. Ezért a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjakkal kapcsolatban is van helye felülvizsgálatnak, de végleges döntés csak tavaszra várható – tette hozzá a politikus.

A frakcióvezető a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentésről szólva elmondta azt is: abban állapodtak meg Németh Szilárddal, a rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetőjével, hogy legkésőbb az első negyedév végére minden fogyasztói panasznak a végére járnak.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára múlt pénteken közölte, hogy vizsgálják a víz és a szemétszállítás díjának mérséklési lehetőségét is.

Rogán Antalt Az estében faggatták a tranzakciós illeték ügyfelekre való áthárításáról is, amellyel kapcsolatban a politikus kijelentette: a kezükben lévő összes eszközzel határozottan fel fognak lépni ez ellen.

Új árak új számlái

Az áramszolgáltatóknak a korábban előre kiküldött számlák helyett 30 napon belül újakat kell kiállítaniuk.

Németh Szilárd, a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője szerint többen szóvá tették, hogy az Elmű három hónapra előre kiküldte tavalyi áron kiszámított számláit, illetve sokak szerint az társaság telefonos rendszere nem engedi bediktálni az új óraállásokat.
Valóban voltak olyanok ügyfelek, akik jelezték, hogy mérőóraállásukat az Elmű telefonos rendszere nem fogadja el. A cég egyúttal magától értetődőnek nevezte, hogy január 1-je óta az új árak szerint számláznak, jelezve, hogy a januárban érkező, de még a decemberi fogyasztást tartalmazó számla természetesen a régi árat tartalmazza – áll az Elmű-Émász társaságcsoport közleményében.

A korábban megküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat nem kell befizetni, azok helyett új példány készül – közölte az Elmű-Émász, hozzátéve, hogy ha valaki ezeket a számlákat befizette, és nem tesz semmit, a többletet jóváírják, de az ügyfélszolgálaton kérheti a különbség visszautalását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik