Belföld

Összeállt a Dóm téri Leányvásár stábja

Megtartották a második válogatást is a szegedi szabadtéri idei nyitóprodukciójának szerepeire. Gothár Péter rendező összeállította a szereposztást, ami parádés lesz.

Komoly feladattal indult az év a Leányvásár operett alkotói számára. A rendező, Gothár Péter és a zenei vezető Silló István az idei Dóm téri nyár nyitóprodukciójának szereposztását rakták össze – méghozzá egy órákon át tartó színházi casting során.

Még az ünnepek előtt tartották meg a válogatás első fordulóját, melyre többek között olyan neves énekesek és színművészek jöttek el, mint például Ujlaki Dénes, Szabó Kimmel Tamás, Rálik Szilvia, Kiss Diána Magdolna, Bordás Barbara, vagy éppen Kocsis Gergő. A második alkalommal többek között Fullajtár Andreát, Keresztes Tamást, Mészáros Mátét, Kerényi Miklós Mátét, Brasch Bencét hallgatták meg az alkotók.

A résztvevők nem voltak ismeretlenek a rendező és a zenei vezető számára sem. Hogy mégis akkor miért kellett „vizsgáztatni” őket a Leányvásár karaktereire, arra Silló István adta meg a választ: „Egy meghallgatáson helyben és azonnal kell benyomást szerezni, méghozzá nem arról, hogy jó-e vagy sem az adott színész, sokkal inkább arról: hogy passzolnak egymáshoz – magyarázza a karmesterként és zenei vezetőként már számos Dóm téri darabban dolgozó Silló. – Egy operai kvalitású hang egy másikkal általában kapásból összeegyeztethető, de a jól énekelni tudó színészeknél nagyon fontos, hogy együtt milyen képet adnak.

A nap végére összeállt a kép, kialakult a végleges szereposztás. Hogy kik jutottak át a rostán, azt a februári, a nyári produkciók alkotógárdáit ismertető sajtótájékoztatóján jelenti be a fesztivál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik