Belföld

Harmincöt hajléktalant juttattak albérlethez Győrben

Már harmincöt hajléktalant juttattak albérlethez Győrben, és további tizenötnek keresnek hasonló lehetőséget csaknem százmillió forintból.

A lakások bérleti díját a konzorcium a pályázati pénzből fedezi egy éven át a korábban az utcán élőknek, és nyolc hónapig azoknak, akik a szolgálat átmeneti szállójából költöznek az albérletbe. Lakhatásuk feltételeinek megteremtésével a hajléktalanok megkapják az újrakezdés lehetőségét – mondta a projektvezető, hozzátéve, hogy az érintettek szinte kivétel nélkül dolgoznak, ás a lakhatási támogatás hozzásegítheti őket az önálló élethez.

A projektvezető szólt arról, hogy a támogatottak általában ketten-hárman laknak egy-egy kiadott lakásban, amelynek a rezsiköltségeit maguk fizetik. Abban, hogy a támogatás határidejének lejárta után is fenn tudják tartani az albérletet, az utógondozói hálózat munkatársai segítenek nekik.

A program a TÁMOP 97 millió forint támogatásából valósul meg. A konzorcium tagja a segítőszolgálaton kívül a győri Segítőház Alapítvány és a mosonmagyaróvári kistérségi szociális intézmény. Utóbbi jóvoltából két hajléktalan már albérletbe költözött, és még egynek keres lakhatási lehetőséget az intézmény, mivel a projektben három otthontalan fedélhez juttatását vállalta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik