Belföld

Őskáosz a Belvárosban

Ferenciek tere (ferenciek tere)
Ferenciek tere (ferenciek tere)

A gyalogosok nem találják a helyüket a megújuló Belvárosban. Nem hibáztatjuk őket.

Mint megírtuk, óriásdugó várható e héttől a Ferenciek terén, amely – a Március 15. tér déli részével egyetemben – milliárdokért újul meg a Rogán Antal vezette kerület menedzselésével. Az Egyetem tér és környéke már kész, a Budapest új főutcája fantázianevű projekt az építészek nagy része szerint is meggyőzően sikerült. Az újabb ütemet hétfőn kezdték el teljes gőzzel. Bár a Ferenciek terét itt-ott korábban is lezárták, mostantól az aluljáróból sem lehet akárhol felsétálni és a város talán legzsúfoltabb buszmegállóit is odébb helyezték, nem is kevéssel. A legtöbbek számára az sem világos, merre.

Dugó helyett fotósunk összezavarodott, a buszmegállót kereső gyalogosokról, általános tanácstalanságról és egy hősies néniről számolt be. A Buda felé haladó oldalon rosszabb a helyzet: 150 méterrel rakták odébb a megállót, ám csupán egy kisebb tábla mutatja, nagyjából merre kell keresni. Többen még mindig a már nem működő megállóban várták a buszt, eközben egy néni krétával rajzolt a fővárosi tájékoztatásnál jóval érthetőbb ábrát a földre. Az utasok láthatóan hálásak voltak az illegális graffitiért. A javarészt lezárt Március 15. téren eközben egy a fémkerítés rossz oldalára applikált, nem túl felhasználóbarát tájékoztató mutatja, merre csíphetjük el a 15-ös és 115-ös buszokat.


Kattintson a képre, nézze meg, mire számíthat, ha arra jár! Fotó: Kummer János

A helyzet persze nyilván javul majd, ahogy az utasok megtalálják a helyüket, aztán az egész megismétlődik még párszor a 2014 tavaszára tervezett átadásig. Azért persze ne felejtsük el azt sem, hogy a felújítási ütem eleve baljós ómennel indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik