Belföld

A polgármester kiállt az utasok mellett

Levélben fordult Székesfehérvár polgármestere az Alba Volánhoz a heves indulatokat kiváltó szombati bérletárusítás és pénztárzárás ügyében.

Ahogy arról korábban a Fehérvár24 beszámolt szombaton az autóbusz-pályaudvaron a rendes nyitvatartási időben nem tudták kiszolgálni azt a több mint száz embert, aki januári bérletért állt sorba. Az utasok hevesen követelték, hogy a megjelölt időn túl is megvásárolhassák bérleteiket, a közlekedési vállalat pedig ezt hallva értesítette a rendőrséget.  A Volán igazgatója, Tóth István utasítására végül mindenkit kiszolgáltak nyitva tartási időn túl, és előállítás sem történt.

Székesfehérvár polgármestere fontosnak tartotta, hogy megszólaljon az ügy kapcsán. Dr. Cser-Palkovics András telefonon kért tájékoztatást a székesfehérvári rendőrkapitánytól, valamint levélben fordult az Alba Volánhoz. A céghez eljuttatott levelében kiállt az utasok mellet, és kérte, hogy ilyen helyzet többet ne álljon elő. Ehhez az önkormányzat segítségét is felajánlotta a közlekedési vállalatnak.

A polgármester többek között olyan kérdésekre kért választ a társaság igazgatójától, hogy miért kellett bezárni a pénztárakat, ha ott állt még 100-150 ember egy határidőt is jelentő napon, hogy bérlet vásárlásával megrendeljen, és ezzel- komoly önkormányzati támogatás mellett- a várossal közösen fenntartson egy szolgáltatást. Majd a polgármester levelében hozzátette, hogy ez humánosabb megoldást igényelt volna. Továbbá arra a kérdésre is választ keres Cser-Palkovics András, hogy lesz-e bármilyen következménye a történteknek, és hogy milyen intézkedéseket tervez a jövőben az Alba Volan az ilyen helyzetek elkerülése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik