Belföld

Igazoltatáskor bukott le az embercsempész

Hat afgán határsértővel az autójában bukott le egy férfi közúti ellenőrzéskor. A rendőrség embercsempészet alapos gyanújával vette őrizetbe.

A Kalocsai Rendőrkapitányság járőrei január 4-én éjfélkor Solt belterületén igazoltattak egy 34 éves rábaszentandrási férfit, aki egy Chrysler Grand Voyagerrel az 52-es főúton haladt. Az ellenőrzéskor a jármű utasterében tartózkodott még hat afgán állampolgár, akik személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rábaszentandrási férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, Migrációs Ügyek Osztálya több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntett miatt őrizetbe vette.

A külföldiek meghallgatásuk során elmondták, hogy a tiltott határátlépést az E-367 határjel térségében követték el január 4-én 22 órakor. Az afgán állampolgárokkal szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, kiutasítást előkészítő őrizetet rendelt el és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerültek elhelyezésre.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy az afgán állampolgárok közül kettő Magyarország által elrendelt beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, korábban elkövetett tiltott határátlépés miatt.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2013. január 6.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik