Belföld

Több szervezet is csatlakozik az ellenzéki megbeszélésekhez

A tárgyalássorozatok a jövő héten folytatódnak.

Az ellenzéki egyeztetések szerdán kezdődtek meg közjogi kérdések megvitatásával az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) és a Szövetségben, Együtt Magyarországért (SZEM) képviselőinek részvételével.

Az egyeztetéssorozat résztvevői – az Együtt 2014 kivételével – pénteken konzultáltak a további menetrendről, és szóba került az is, hogy több civil szakmai, illetve demokratikus politikai szervezet megkereste az együttműködés résztvevőit a közjogi megbeszélésekhez való csatlakozás szándékával – közölte szombaton a szocialisták frakcióvezető-helyettese.

Tóbiás József szerint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) megfigyelői státusra nyújtott be szándéknyilatkozatot, a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA), a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE), valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) pedig részvételi szándékát jelentette be a közjogi fejezet kialakításban.

“A megbeszélésen részt vevő MSZP, DK, MSZDP és SZEM képviselői megerősítették, hogy az együttműködésre továbbra is nyitott programalkotási folyamatként tekintenek” – írta Tóbiás József, hozzátéve, hogy ennek alapján jóváhagyták a megfigyelői státus létrehozását.

A közjogi alapelvek kialakításáról folyó egyeztetés következő fordulóját elnöklő, a pénteki megbeszéléstől távol maradó Együtt 2014 képviselője a csatlakozó szervezeteknek meghívót küld a jövő héten folytatódó tárgyalásokra – tudatta az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik