Belföld

Rendőri oszlatás a buszbérletek „vásárán”?

Három rendőrautóval, rendőrkutyákkal vonultak ki a rendőrség emberei, hogy a feldühödött embereket jobb belátásra bírják.

Körülbelül 150 fős tömeg alakult ki a székesfehérvári buszpályaudvar pénztárai előtt, hogy a január havi bérleteiket megvásárolhassák. A szemtanúk elmondása alapján kiderült, hogy a pénztárak közül csak kettő üzemelt, így a kiszolgálást nem tudták elvégezni, és 12 órakor – ameddig a szombati hivatalos pénztár nyitva tartás tart – bezártak a pénztárak. A hoppon maradt emberek felháborodottan követelték, hogy szolgálják ki őket, mert valamennyien a déli zárás előtt érkeztek.

Az Volán alkalmazottai lezárták az ablakokat, és távozásra szólították az embereket, ami csak olaj volt a tűzre. Az elmérgesedett helyzetben az Alba Volán dolgozói kihívták a rendőrséget, hogy segítsenek a tömeget szétoszlatni.

A rendőrség a helyszínen meg is jelent három autóval, valamint segítségükre sietett egy rendőrkutya is. A Fehérvár24-nek elmondta a rendőrség szóvivője, hogy a kérésnek megfelelően kivonultak és jelenlétükkel biztosították a rend helyreállítását. Kiss Z. Edward rendőrhadnagy elmondta: rendőrségi intézkedésre nem került sor, elő nem kellett állítani senkit.

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója a Fehérvár24-nek elmondta, hogy 12 óra 15 perckor értesült a kialakult helyzetről, és azonnal elrendelte, hogy a jegypénztárak nyitva tartását hosszabbítsák meg, és az utolsó embert is szolgálják ki. A vezérigazgató tájékoztatott, hogy minden hónap 27-től lehet megvenni az új bérleteket, melyek minden hónap 5. napjáig érvényesek. A mostani hónapváltásba több munkaszüneti nap is becsúszott, ráadásul az iskolaidőszak is most indult újra, talán emiatt is kényszerültek az emberek, hogy az utolsó pillanatban vásárolják meg bérleteiket. El kell ismernünk, hogy jobban is figyelhettünk volna, és legalább egy nappal meghosszabbíthattuk volna a bérletek érvényességét, vagy hosszabbított nyitva tartással fogadjuk az utazókat, ahogy azt korábban többször is tettük – hangsúlyozta Tóth István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik