Belföld

Jól ment a fürdővárosoknak év végén

széchenyi fürdő (széchenyi fürdő, )
széchenyi fürdő (széchenyi fürdő, )

Hajdúszoboszló volt a legnépszerűbb decemberi üdülőhely. Többen ünnepeltek az idén otthonuktól távol.

Ebben az időszakban egyértelműen a fürdővárosoké a főszerep, az év végén belföldön kikapcsolódni, pihenni vágyók szívesen látogatják a termálvízzel rendelkező településeket, a tíz legnépszerűbb üdülőhely több mint fele ugyanis ebbe a kategóriába sorolható – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

A korábbi évhez hasonlóan 2012-ben is Hajdúszoboszló vezette a Top 10-es népszerűségi listát, az alföldi várost sorrendben Eger, Budapest, Gyula, majd Hévíz követte. Új belépőként – a nyolcadik helyen – szerepel Sárvár, illetve a tízes rangsort záró, klasszikusan nyári üdülőhelynek számító Siófok.

Az egyes szállástípusoknál gyakorlatilag minden kategória esetében megfigyelhető, hogy 2011 decemberéhez képest nőtt a tartózkodási idő, az év utolsó hónapjában átlagosan 25 százalékkal több időt töltöttünk távol az otthonunktól, pihenéssel. „Azért is mehetünk több napra, mert egy éjszaka jellemzően 18-20 százalékkal kevesebbe került tavaly év végén, így nagyjából ugyanakkora összegből tovább maradhattunk 2012-ben távol, mint 2011-ben” – kommentálta az adatokat Szigetvári József.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik