Belföld

500 BKV-buszsofőr állása szűnhet meg

Májustól a Volánbusz üzemelteti tovább a Budapesti Közlekedési Központ agglomerációs buszjáratait – írja az Iho.hu.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter legutóbbi intézkedése nyomán a 2013. május 1-től a Volánbusznak kell ellátnia a BKV városhatárt átlépő járatait. Mivel a Volánbusznak nincs elég járműve az új járatok kiszolgálására, az új vonalak miatt jelentkező igény kielégítésére a Volánbusz azonnal ki is írt két járműbeszerzési tendert.

Ezek egyikén az iho.hu szerint a BKV jó eséllyel indulhat a jelenlegi agglomerációs vonalakat kiszolgáló járműparkkal, még a másikon 114 új buszt szereznének be. A tenderek finanszírozására a Volán szintén közbeszerzési eljárást írt ki.

A szakportál által megkérdezett, BKV-hoz közel álló forrás szerint az intézkedés rendkívül átgondolatlan, és nagyon sok kockázatot rejt magában, mondván májusig lehetetlen ennyi autóbuszt beszerezni, így a szolgáltatás nagy valószínűséggel akadozva fog elindulni.

Ám a BKV-nak nem ez fog igazán fájni, hanem az, hogy körülbelül 500 BKV-járművezető állását szünteti meg a döntés, sőt a közlekedési vállalat eddig is szoros költségvetése pedig még jobban felborul – hangsúlyozza a szakportál.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik