Belföld

Kormányátalakítás várható

orbán-navracsics (orbán viktor, navracsics tibor, )
orbán-navracsics (orbán viktor, navracsics tibor, )

A hírek szerint személyi változtatások lehetnek.

Navracsics Tibor nem hagyná ott szívesen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, de Orbán Viktor rendszeresen megkéri, vállalja el a külügyminiszteri posztot. Az Index szerint újra terjed a minisztercseréről szóló belső pletyka. A tárcák között ugyanis a külügy az egyetlen, amelynek tevékenységét a kormányhoz közel álló sajtó is hosszú ideje kritizálja.

Kormányzati források szerint a Külügyminisztérium mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium élén is elképzelhető változás. Ennek oka, hogy a fideszes politikusok szerint Matolcsy Györgynek van a legnagyobb esélye arra, hogy márciusban Simor Andrást váltsa a jegybank élén.

Kormányzati találgatások szerint Matolcsy távozása esetén elképzelhető, hogy Varga Mihály IMF-ügyi miniszter kerülhet az NGM élére, de vannak, akik szerint Csák János, a Mol és a Westel egykori elnöke, jelenlegi londoni nagykövet, illetve Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is szóba jöhet, mint lehetséges utód.

Az oktatási államtitkár személye azonban nem változik, mert – mint Hoffmann Rózsa a Magyar Nemzetnek adott interjúban hangsúlyozta – esze ágában sincs lemondani. Elmondása szerint a feladat elvégzésére Magyarország miniszterelnöke kérte fel, s a változtatás joga is az övé. „Megfutamodni nem szokásom, az ígéreteimet pedig mindaddig, amíg rajtam múlik, betartom” – jelentette ki a lapnak az államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik