Belföld

Viktor, ne add fel a reményt!

transzparens (transzparens)
transzparens (transzparens)

Batmant! Chuck Norrist! Állítsuk meg a nacist! MI!? Az év transzparensei - képgaléria!

Diáktüntetések, BKV-dolgozók megmozdulása, Békemenet, Gyurcsány Ferenc könnyező nyugdíjasai, nagygyűlés a fasizmus ellen – mi a közös bennnük? Már azon kívül, hogy mindegyik tüntetés volt valami ellen vagy valami mellett. (De inkább valami ellen, ahogy errefelé szokás.) Naná, hogy a transzparensek!


NEM a megszorításokra! IGEN az év transzparensei galériára! KATT a képre!

A transzparens az összes szervezett, tömegeket megmozgató esemény közös nevezője volt 2012-ben. A többé vagy kevésbé ötletes táblák, molinók, testre erősített, néha kódolt, általában azonban nagyon is egyértelmű üzenetek nem egyszerűen elmondták, mit akarnak a tüntetők: a transzparens az egyéni kreativitás és a kollektív népművészet legőszintébb terepe napjainkban. Ezért aztán fotósaink, mint régen a népdalgyűjtők, kötelességüknek érzik, hogy alázattal dokumentálják és megosszák őket. Összegyűjtöttük tehát az év legemlékezetesebb transzparenseiről készült képeket, rangsor nélkül, kronológiai sorrendben.

Ha a bulvárfaktort szerenténk domborítani, kiemelhetnénk még a szexi aktivistalányokat, de szó sincs ilyesmiről, túl komoly téma ez az ilyesmihez. Kattintson, nevessen, háborodjon fel!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik