Belföld

Szótlan maradt Semjén és Szijjártó

Semjen-Zsolt(4)(960x640)(3).jpg (Semjén Zsolt)
Semjen-Zsolt(4)(960x640)(3).jpg (Semjén Zsolt)

Schiffer beszélt a legtöbbet a parlamentben.

Tizenkilenc képviselő, köztük Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, nem szólalt fel 2012-ben a parlamentben. Négy kormánypárti politikus – Kubatov Gábor pártigazgató, Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester, Molnár Ágnes, a fejlesztési tárca idén nyáron leköszönt államtitkára és a Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok átalakításáért felelős Bíró Márk – nemcsak idén, hanem a jelenlegi Országgyűlés 2010-es megalakulása óta nem kért szót.

Schiffer, a csúcstartó

A legtöbbet – alig két óra híján egy teljes napot – és a legtöbbször az LMP régi-új frakcióvezetője, Schiffer András beszélt idén a Házban.

A megszólalások száma alapján az LMP-s politikust négy ellenzéki társa követi, mindannyian kétszáznál többször fejtették ki véleményüket: az MSZP-s Göndör István 230-szor, a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás 214-szer, frakciótársa, Z. Kárpát Dániel 208-szor, a tavalyi első, a szocialista Gúr Nándor pedig 201-szer.

Orbán – többször keveset

A kormánypárti politikusok közül három államtitkár került be az első tízbe: Halász János 187-szer, Fónagy János 184-szer, Rétvári Bence 165-ször szólalt fel.

Orbán Viktor miniszterelnök többször, de összességében kevesebbet beszélt idén az Országgyűlésben, mint tavaly. Míg 2011-ben 60-szor, összesen hat és fél órán át, addig idén 86-szor, összesen négy órán keresztül ismertette álláspontját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik