Belföld

Posztumusz kitüntetést kap Kenéz Imre

Csongrád Megyéért Emlékéremmel tüntetik ki a néhány hete hősi halált halt szegedi rendőrt, Kenéz Imrét. A kitüntetettek között vannak az olimpikon Biacsi ikrek is.

Csongrád Megyéért Emlékérem kitüntetésben az idén Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Nagy Abonyi Attila, a VMDK Szegedi Tagozatának elnöke, a San Martino del Carso-i Karszti Barlangász Csoport Történelmi Kutatások Szakosztálya, valamint Kenéz Imre rendőrhadnagy részesülnek. Utóbbi az emlékezetes apátfalvi hammeres gázolás áldozata, akit október 12-én a Belügyminisztérium hősi halottjává nyilvánítottak.

Ez az elismerés annak adományozható, aki Csongrád megyében vagy a megye érdekében jelentős eredményt hozó tevékenységével vagy közbenjárásával, példamutató magatartásával megyei elismerést vívott ki, hozzájárulva ezzel közvetlenül vagy közvetve Csongrád megye fejlődéséhez, jó hírnevének növeléséhez.

Pénteken átadják a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmet is a díjazottaknak. Ezt az elismerést olyan, a testnevelés, sport területén kimagasló eredményeket elérő sportolók, edzők, sportszakemberek és sportszervezők kaphatják meg, akik eredményeikkel hozzájárultak Csongrád megye hírnevének öregbítéséhez.

Az idei kitüntetettek: Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona, többszörös Világ- és Európa-bajnok hosszútávfutók közösen, Lajtos Szandra, többszörös olimpikon rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint Szabó Krisztián, rövidpályás gyorskorcsolya vezető- és szakedző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik