Belföld

Pompás szervízút Szigetben: elkészült a Köztelek utca

A Lakóutca program keretében, 20 millió forintos bekerülési költségből elkészült a Köztelek utca Szigetben. Az összetöredezett, rossz minőségű felületre ráfért a tatarozás.

November végén fejeződött be a felújítási munka a Köztelek utcában, az új köntösben pompázó szakasz hivatalos átadását december 18-án, kedden tartották Fekete Dávid jelenlétében. Az alpolgármester elmondta, a város nagyléptékű, emblematikus beruházásai mellett fontos, hogy az ilyen jellegű fejlesztések is előtérbe kerüljenek. Ezt hangsúlyozta Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő is. „A lakók részéről már jócskán igény mutatkozott arra, hogy felújítsuk ezt a szakaszt, hiszen összetöredezett, hullámos útburkolat, és repedt járdák jellemezték az utcaképet, valamint a parkolás is nehézkes volt a területen. Most egy régi problémát sikerült orvosolni” – emelte ki beszédében a városrész képviselője.

Az átalakítás során a közel 160 méter hosszú szervízúton teljesen kicserélték a szegélyeket, az útpálya új, öt méter széles aszfaltfelületet kapott, új parkolókat, a hulladéktárolóknak pedig egy elkülönített szakaszt épített ki a Közgép Zrt.

A gázszolgáltatóval összehangoltan zajlottak a munkálatok, a társaság ugyanis egyúttal vezetéket cserélt az utcában.

Az útkezelő szervezet a 20 millió forintos költséget a Lakóutca program keretéből finanszírozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik