Belföld

Havi 600 ezer forintért lépett ki Rozgonyi?

A Jobbik Fejér megyei tagsága egy körlevelet kapott a megyei elnöktől, amiben Rozgonyi Ernő országgyűlési képviselőt több pontban is vádolja.

„Pősze Lajos havi 600 ezer forintot ad annak a képviselőnek, aki kilép a Jobbikból, és függetlenként dolgozik tovább” állítja belső információink szerint egy héttel ezelőtt a Jobbik Fejér megyei tagságának kiküldött körlevélében Árgyelán János megyei elnök. Ezt a levelet, amiben „tisztázza” Rozgonya Ernő pártból és frakcióból történő kilépésének indítékát. A megyei elnök leírta, hogy Rozgonyi arra hivatkozott, hogy nem kapott elég felszólalási lehetőséget, de ezt Novák Előd a leghatározottabban cáfolta, ugyanakkor epésen meg is jegyezte, hogy egyébként is alig volt 2012-ben a Parlamentben (az idős politikus sokat betegeskedett ebben az évben. a szerk.)

Árgyelán megemlíti levelében, hogy Rozgonyi hivatkozott a Gyöngyösi-féle felszólalásra is távozása előtt, majd hozzá teszi: „egy volt MIÉP-estől, volt Csurka-rajongótól nyilvánvalóan nem áll távol ilyen jellegű megnyilatkozás…”. Ezeket a magyarázatokat légből kapottaknak tartja a megyei elnök, aki levelében határozottan kijelenti, hogy azért a mandátumért a Fejér megyei jobbikosok dolgoztak meg, ők juttatták az Országgyűlésbe Rozgonyit, ezért a képviselőnek kötelessége azt azoknak visszaadni, akik oda juttatták. A mandátum visszaadásával kapcsolatban a megyei elnök leírta, hogy „és most az teljesen mindegy, hogy ki az, én vagy más…”, mármint aki megkapja a mandátumot. E mondatával megerősítette a közelmúltban a Fehérvár24-ben leírtakat.

A megyei elnök hivatkozik Rozgonyi Ernő fiának rossz anyagi körülményeire, ami miatt elfogadta a Pősze Lajos által felkínált pénzt. Árgyelán állítja, hogy erre a legjobb bizonyíték, hogy az első független napján Rozgonyi már Pőszével „szórakozgatott” a Parlamentben.

Árgyelán János levelében kitért arra, hogy Rozgonyi Ernő nem veszi fel a telefont az utóbbi időben, hogy elkerüljön mindenféle találkozást. A Fehérvár24 felhívta a mai napon Rozgonyi képviselőt, aki a felsoroltakra ezt a választ adta: nem akartam oda piszkítani, ahonnan jöttem, mert azt méltatlannak gondoltam, de úgy döntöttem, nyilatkozatot adok ki, amiben közlöm kilépésem körülményeit és okát.

Árgyelán János a Jobbik Fejér megyei elnöke

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik