Belföld

Fogyatékkal élő gyerekeket ajándékoztak meg Fehérvár Angyalai

Idén csaknem ötven, testi fogyatékkal élő gyermeket ajándékoztak meg és láttak vendégül a Hiemer-ház báltermében.

Székesfehérvár Önkormányzata a felelősségvállalás és a gondoskodás jegyében indította el három évvel ezelőtt a Fehérvár Angyalai karácsonyi adományozó akciót. 2010-ben családok kaptak háztartási gép-vásárlásra jogosító utalványokat, és hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek vehettek át ajándékcsomagot, tavaly pedig állami gondozott fiataloknak kedveskedtek. Idén csaknem ötven, 18 év alatti, rászoruló és testi fogyatékkal élő fiatalt ajándékoztak meg a Fehérvár Angyalai ünnepség keretében, melyre kedden délután, a Hiemer-ház báltermében került sor.

„Székesfehérvár Önkormányzata az év minden szakában, folyamatosan figyelemmel kíséri a fogyatékkal élő emberek sorsát. Számos olyan szervezetet támogatunk és állunk vele napi kapcsolatban, amely fogyatékkal élőket gondoz, pártol, karol fel.  A legelesettebbek mégis azok a gyerekek, akik koruknál, anyagi helyzetüknél és testi állapotuknál fogva a leginkább rászorulnak a gondoskodásra, a törődésre, ezért tartottuk különösen fontosnak, hogy idén rájuk irányuljon a figyelmünk!” – emelte ki köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint minden megmozdulás közös célja, hogy felhívjuk a város polgárainak figyelmét az adományozás csodájára, és érzékennyé tegyük az embereket a szükségben élők helyzetére.

A polgármester hangsúlyozta: nem szabad engednünk, hogy a közöny, az érzéketlenség beszennyezze hétköznapjainkat és beépüljön személyiségünkbe. Dr. Cser-Palkovics András Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatait idézte: „A gyerekeket, az egészségesebbeket, az épeket, a jobbakat, ügyesebbeket meg kell tanítani arra, hogy szolidárisak legyenek a gyengébbel, az elesettebbel, a kisebbel, a sebzettebbel szemben.”

A jeltolmács által is közvetített ünnepi műsorban közreműködtek a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei, Vakler Anna népi énekes, Varró János népzenész, a veszprémi Csend Világa Alapítvány képviselői, illetve Őze Rita, a SINOSZ Fejér Megyei Szervezetének titkára. Az esemény végén a gyerekek édességet, gyümölcsöket, süteményeket tartalmazó ajándékcsomagokat kaptak, illetve Matók Ádám, a Tobak Team Hungary rally versenyzője támogatásának jóvoltából palacsinta-különlegesség is került a csomagokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik