Belföld

Zord napok jönnek

hideg (hideg, )
hideg (hideg, )

A jövő hét végéig többfelé csapadékos lesz az idő, lehet eső, ónos eső, havazás is. A hétvégére ismét lehűl az idő, vasárnap napközben néhol mindössze - 7 fok lehet a maximum - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Párás marad a levegő, néhol tartósan megmaradhat a köd. Elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. Reggel és este ónos csapadék sem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és +6 Celsius-fok között valószínű.

Kedden főként a középső és a nyugati országrészben fordulhat elő eső, havas eső, ónos eső. A hegyekben havazás is lehet. A minimumok -2 és +2 fok között lesznek. A nappali csúcsok 0 és +5 fok között alakulnak.

Szerdán főként a középső és a délnyugati országrészben várható havas eső, havazás. A minimumok 0 és -5, a maximumok 0 és +5 fok között alakulhatnak.

A hét második felében aztán egyre csökkennek a napi csúcshőmérsékletek, és durvulnak az éjszakai fagyok. Csapadék továbbra is sokfelé valószínű. Hétvégére aztán kitisztul az ég, de nagyon hideg lesz. Többfelé előfordulhat -15 fok körüli zimankó hajnalban, és napközben sem valószínű, hogy fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik