Belföld

„Ön blöffölt, miniszterelnök úr!” – hallgatók válaszoltak Orbán Viktornak

Diaktuntetes(10)(960x640)(2).jpg (Diáktüntetés)
Diaktuntetes(10)(960x640)(2).jpg (Diáktüntetés)

A kormányfő videoüzenetére videoüzenettel válaszoltak az egyetemisták.

„Mi nem szeretnénk egy olyan országban élni, amely társadalmi igazságtalanságokra építi a rendszerét.” Többek közt ez hallható abban a Youtube-ra feltöltött videóban, melyben hallgatók üzentek Orbán Viktornak. A diákok kifogásolják, hogy a kormányfő teljesen ismeretlen fiatalokkal, a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalt szombaton a felsőoktatás átalakításáról.

A hallgatók szerint Orbán Viktor annyira ostobának nézi őket, hogy a miniszterelnök azt hiszi, hogy egy szakpolitikai krízist meg tud oldani egy kampányvideóval. „Mi nem vagyunk hülyék. Ez egy a konkrétumokat teljesen nélkülöző maszlag” – mondják.

Mint ismert, Orbán Viktor szombat délután egy budapesti szórakozóhelyen beszélgetett diákokkal a felsőoktatás helyzetéről. (Egyelőre nem tudni, ki és milyen alapon kapott meghívást erre) Később a miniszterelnök videoüzenetben közölte, hogy az oly sokat emlegetett keretszámok nem lesznek többé. Azt is sejteni engedte, hogy az ingyenes tanuláshoz elég lesz a jövőben is a teljesítmény és a hűség. Nem tette világosabbá ezt részletekkel. Úgy fogalmazott: akik elérik a felsőoktatási tanulmányokhoz szükséges követelményeket – ez ma 240 pontos bekerülési határt jelent -, és elszántak, hogy tanuljanak, majd Magyarországon dolgozzanak, “mindenfajta eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik