Belföld

50 ezres látogatói számmal zárt a szegedi Munkácsy-kiállítás

Minden idők legsikeresebb szegedi, Csongrád megyei kiállítása lett a Móra Ferenc Múzeum 2012-es Munkácsy-tárlata, hiszen 49709 látogató látta a rekorder kiállítást az elmúlt hónapokban.

A szegedi Móra Ferenc Múzeum számára 2012-ben Munkácsy Mihály volt az év embere – az utóbbi félévben minden, ami jó, Munkácsyról szólt a közgyűjtemény háza-táján. A sikeres Munkácsy-tárlat visszaigazolta, hogy a múzeumok a helyi közösségek kulturális bástyái.

A Munkácsy-kiállítás rekordot döntött, megközelítettük az 50 ezres látogatói számot. Pákh Imre mondta nekem, visszaadtuk a hitét, hogy érdemes Munkácsy-tárlatokat szervezni. Idén a szegedi múzeum kiállítóhelyein több mint 90 ezren fordultak meg. Minden nehézség ellenére jó évet zárunk, a múzeumunk komoly teljesítményt ért el” – mondja Fogas Ottó múzeumigazgató.

A 2012-es szegedi Munkácsy-tárlat bezárta a kapuit. A Móra-múzeum vezetése azonban tárgyalásokat folytat arról, hogy a szegedi közgyűjtemény a jövőben is a Munkácsy-ügy, Munkácsy Mihály művészeti hagyatékának az egyik magyarországi bázispontja legyen. Más formában mint egy időszaki kiállítás, de Szeged talán nem marad Munkácsy nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik