Belföld

Razzia az orvvadászok és a fatolvajok ellen

A Fejér megyei rendőrök és vadászok a közeljövőben közös razziákat szerveznek az illegális fakitermelők, valamint az orvvadászok lefülelése érdekében.

 

Összehangolt akciókra készül a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete. Az elmúlt évek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy a hideg beálltával és az év végi ünnepek közeledtével egyre inkább elszaporodnak az erdőkben a falopások, különösen az örökzöldek tekintetében, valamint egyre inkább megjelennek az orvvadászok, hogy az ünnepi asztalokra kerülő vadakat illegális módon szerezzék be.

Ezért a Fejér megyei rendőrök és vadászok a közeljövőben közös razziákat szerveznek az illegális fakitermelők, valamint az orvvadászok lefülelése érdekében.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság mind a termény-, mind a fa-tolvajok ellen a törvény adta lehetőségek keretein belül határozottan lépett fel és erre a jövőben is számítani lehet. A cél ugyanis, hogy a kisebb értékű lopások elkövetőit elfogják és minél előbb bíróság elé állhassanak- mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik