Belföld

Gulyás nagyon megbüntetné a renitens képviselőket

gulyás gergely (gulyás gergely, )
gulyás gergely (gulyás gergely, )

Együttesen is lehetne alkalmazni a pénzbírságkiszabást és a kizárást a házszabályt megsértő országgyűlési képviselőkkel szemben, ha a parlament elfogadja a fideszes Gulyás Gergely erről szóló, zárószavazás előtti módosító indítványát.

A kormánypárti képviselőnek az országgyűlési törvény módosításához benyújtott szombati javaslata szerint a házszabályi rendelkezéseket sértő képviselővel szemben a pénzbírságot és az ülésnap hátralevő részéről való kizárást, mint szankciókat akár együttesen, akár külön-külön is alkalmazhatná az Országgyűlés. Ezt úgy oldaná meg a politikus, hogy nem a vagy, hanem az illetve kifejezést használná a törvényben.

A házbizottság november 29-i ülése után hangzott el, hogy az országgyűlési törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz annak érdekében, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalásához hasonló esetekben utólag is lehessen pénzbírságot kiszabni a képviselőkre.

Gyöngyösi Márton az Országgyűlés plenáris ülésén annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik