Belföld

Még az oktatók sem mehettek be a hallgatói fórumra

A Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzata az új fejleményekről Hallgatói Fórumot tartott, ahova csak érvényes diákigazolvánnyal lehetett belépni.

A Pannon Egyetemet is sújtó milliós költségvetési zárolások után a teljes állami ösztöndíjas felvételi keretszám drasztikus csökkentése újabb csapást mért a magyar felsőoktatásra-áll a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzatának leírásában.

A Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzata az új fejleményekről Hallgatói Fórumot tartott, ahol mindenki elmondhatta véleményét és feltehette kérdéseit. Mindenki, aki diák. A felsőoktatást érintő változásokról szóló fórumot a Polinszky terem zárt ajtajai között tartották meg. Olyannyira zárt ajtók mögött,hogy még a Pannon Egyetem oktatói sem vehettek részt rajta.

Az oktatás közügy, és diákot, tanárt egyaránt érint- gondolhatnánk, a PEHÖK képviselője mégis így válaszolt egy szolidáris és érdeklődő tanár kérdésére: “Sajnos a maira nem tudunk beengedni oktatókat sem. Természetesen gondolunk Önökre is, viszont most nem áll módunkban beengedni Önöket.”

Csikós Viktor, a PEHÖK elnöke a duol.hu-nak küldött tájékoztatójában leírta, hogy a fórumon ő tartott előadást a jelenleg ismert 2013-as keretszámok alakulásáról. Tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a Pannon Egyetem miként tud alkalmazkodni a felsőoktatásban jelenleg végbemenő folyamatokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik