Belföld

Szegedi Fidesz:: A hallgatók ne sértsék mások alapvető jogait!

A Fidesz szegedi elnöke szerda este közleményben hívta fel a tiltakozó diákok figyelmét arra, hogy ne sértsék mások alapvető jogait.

Mindannyiunk életében elemi igény véleményünk másokkal történő megismertetése, és a kiállás saját álláspontunk mellett. Ugyanakkor alapvető, hogy ezen jogaink gyakorlása során ne lépjük át a határt, ami a mások alapvető jogai megsértésének tilalmát jelenti” – fogalmazott Gyimesi László. A Fidesz helyi elnöke tudatta: demokrataként és szegediként teljes mellszélességgel támogatja a szabad véleménynyilvánítás jogát. Gyimesi László azután írta közleményét, hogy egyetemi hallgatók demonstráltak a Fidesz helyi irodája előtt, ahol nem találtak senkit, majd leragasztották a létesítmény portálját plakátjaikkal.

A képviselő leszögezte, hogy nyitottak a párbeszédre, de felhívta a diákok figyelmét arra, hogy a képviselők nem a Fidesz Victor Hugo utcai irodájában végzik munkájukat. Közölte: ugyanakkor megérti, hogy ezen ismeret hiányában a hallgatók demonstrációjukat ott tartották meg. “Székházunkban irodai munka folyik, amelyet irodai munkatársak végeznek. Az iroda az irodavezető betegsége miatt azonban egész héten nem volt nyitva” – írta a politikus.

Gyimesi László úgy fogalmazott: sajnálja, hogy a diákok nem kíséreltek meg valódi párbeszédet folytatni a szegedi képviselőkkel, és nem keresték sem személyesen, sem telefonon egyiküket sem. Amennyiben ezt megtették volna, elkerülhető lett volna a mai félreértés, és valós párbeszéd alakulhatott volna ki közöttük – tudatta. Emellett hangsúlyozta: B. Nagy László kormánymegbízott az Országgyűlésben átadta a hallgatói mozgalmak petícióját Balog Zoltán miniszternek kedden. A Fidesz szegedi önkormányzati képviselői, ahogy eddig is, úgy ezután is készséggel állnak minden szegedi választópolgár, így a hallgatók rendelkezésére is – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik