Belföld

Nem új az út a miskolci polgármester házánál

Kriza-Akos-(960x640).jpg (Kriza Ákos, miskolci polgármester, Orbán Viktor )
Kriza-Akos-(960x640).jpg (Kriza Ákos, miskolci polgármester, Orbán Viktor )

A helyi Fidesz cáfolta a Blikk állítását, hogy Kriza Ákos otthona előtt önkormányzati pénzből aszfaltoztak. A párt azt állítja, nem jártak útépítők a városvezető házánál. De 10 évre visszamenőleg vizsgálatot indítottak.

A miskolci önkormányzat Fidesz és KDNP frakciójának közös szerda esti sajtótájékoztatóján Kiss János (Fidesz) úgy fogalmazott: “a város polgármesterének háza előtt egyetlen méter aszfalt nem épült”. A frakcióvezető szerint a vádlók állításaikat nem ellenőrizték, “annyi dolguk lett volna, hogy elsétálnak a polgármester házához, és vetnek egy pillantást az érintett útszakaszra, (…) a vádlókat az igazság nem is érdekelte”.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere még hétfőn cáfolta a vádakat.  Elmondta, még nem volt polgármester, amikor a háza előtti utca felújítása megkezdődött.

Molnár Péter, a miskolci önkormányzat KDNP frakciójának vezetője a szerda esti sajtótájékoztatón azt közölte: a város jegyzőjét felkérik, hogy tíz évre visszamenőlegesen, 2002-től tételesen vizsgálja ki, hogy milyen városi építkezések történtek városvezetők, miskolci politikusok lakókörnyezetében, az összefoglaló jelentés pedig kerüljön fel Miskolc honlapjára.

A Blikk írt arról, hogy Zsiga Marcell alpolgármesternél, majd Kriza Ákos polgármesternél is aszfaltoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik