Belföld

„Öltöztetik” az Art Hotelt Szegeden

Februárra elkészült Csongrád megye legnagyobb idegenforgalmi beruházása - megnyitja kapuit Szeged új szállodája, az Art Hotel a Somogyi könyvtár szomszédságában.

Ha valaki a Somogyi utcában sétál, úgy érezheti: elhagyták a munkások azt az építményt, ami az egykori sörkert helyére épült. Pedig erről szó sincs – tudtuk meg Cserhalmi Juliannától, az építkezést finanszírozó Somogyi Udvar Kft. egyik vállalkozásának, a Zoll-Platz Kft-nek többségi tulajdonosától.

“A falakon belül ma is folyamatos és szorgos munka folyik. Úgy fogalmazhatok, hogy a beruházás fő szerkezeti elemei mind gond nélkül elkészültek, és most öltöztetik fel a szakemberek a szállodát. Értve ez alatt a belső díszek felszerelését, a szobák és termek bútorozást, csinosítását. Az épületről egyébként nemsokára még az is tudja majd, hogy itt szálloda lesz, aki korábban semmit nem hallott a munkálatokról. Ugyanis helyére kerül hamarosan az összes külső dísz is, így az Art Hotel felirat is” – mondta el Cserhalmi Julianna. Hozzátette: úgy látja, a szegediek máris megbarátkoztak az új épülettel, semmilyen panasz nem érkezett az építkezés során.

Talán azért sem – teszem hozzá -, mert jól látható: az Art Hotel szervesen illeszkedik a Somogyi Könyvtár épülettömbjéhez, és most már pontosan kivehető, az építkezéssel megújult az Apáthy utca is, ami szervesen kapcsolódik a belváros rekonstrukciójához.

Az Art Hotelt – mint arról korábban írtunk – az A-Híd Szeged vízilabda klubjának tavaly elhunyt elnöke, Körtvélyessy Péter nagyvállalkozó álmodta meg. Így azt is, hogy a 7500 négyzetméter hasznos alapterületű, négycsillagos szálloda egyben egy többfunkciós kulturális, szórakoztató központtá váljon. Az épület alatt 53 autót befogadó, de bővíthető mélygarázst alakították ki, a Somogyi utcai fronton a várost is szolgáló öt üzlet nyílhat majd, míg az épület másik oldalán, az egykori közvécé helyén kávézó és söröző lesz, ami alá az új illemhelyet rejtik.

Az ötszintes épületben lesz – többek között – 120-150 személyes konferenciaterem, és a közel hetven szoba mellett nyílik egy különleges, szintén a város polgárai által is igénybe vehető welness-központ is. Az Art Hotelben természetesen étterem és söröző is várja a vendégeket. És olyan díszkivilágítást is kap a februárra elkészülő épület, ami pontosan illeszkedik Szeged belvárosának hangulatához – tudtuk meg Cserhalmi Juliannától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik