Belföld

A Vörösmarty Színház előadást ad ajándékba

vörösmarty színház (vörösmarty színház, )
vörösmarty színház (vörösmarty színház, )

A székesfehérvári Vörösmarty Színház karácsonykor egy emlékezetes színházi estével ajándékoz meg 45 nevelő- és lakásotthonban élő kisgyereket.

A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület nem családban élő gyermekek életkörülményeinek javítása, egészséges fejlődése érdekében dolgozik. Idén karácsonykor a Vörösmarty Színház is segíti az egyesület munkáját: december 23-án 45 olyan gyermeket látnak vendégül, akik a karácsonyestét nem tölthetik a családjukkal.

A gyerekek vasárnap este hat órától A dzsungel könyve című musicalt nézik meg a színház nagyszínpadán, előadás után pedig egy közös vacsorára várják őket a színház művészeivel. A gyerekeket kis ajándékokkal is várják, amelyeket a művészek és színházi munkatársak ajánlottak fel számukra- írja az MNO.hu.

A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület továbbá első alkalommal szervez Adventi Jótékonysági Aukciót  december 14-én (pénteken) 17.00 órakor a Hiemer-ház báltermében. Több mint 10 éve kiemelten segíti azokat az állami gondozott testvérpárokat, akik a sors különös akaratából más-más ellátási helyen nevelkednek. Sokszor valódi nyomozást folytatnak, mire sikerül fellelni a nevelőszülőknél, speciális intézményekben, rokonoknál, illetve örökbefogadó családoknál élő testvért. Fontosnak tartják az elválasztott testvérek találkozóit, mert ez erős olyan kötelék, amely később, már a felnőttként segítheti az állami gondozásból kikerülő fiatalokot a társadalomba való reintegrációban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik