Belföld

Befejezték az ülősztrájkot Szegeden

szegedi egyetemisták tüntetése (egyetemisták demonstrációja)
szegedi egyetemisták tüntetése (egyetemisták demonstrációja)

Véget ért a szegedi diákok hétfő délelőtt megkezdett tiltakozó akciója.

Felfüggesztették ülősztrájkjukat kedden reggel a szegedi hallgatók és oktatók, akik a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések miatt kezdtek demonstrálni hétfőn.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának tájékoztatása szerint a sztrájkbizottság jóindulata kifejezéseként ideiglenesen függesztette fel a tiltakozó akciót, arra való tekintettel, hogy B. Nagy László kormánymegbízott ígéretet tett rá, kérdéseikre válaszolni fog, kéréseiket tolmácsolja, s a reakciókról méltányos időben tájékoztatja a demonstrálókat.

A sztrájkbizottság a további lépésekről az ígért válasz ismeretében dönt. Az ülősztrájk felfüggesztése nem jelenti más, hasonló akciók szüneteltetését – olvasható a közleményükben.

Hétfőn este több mint egy órán át egyeztetett a Csongrád Megyei Kormányhivatalban demonstráló hallgatókkal B. Nagy László kormánymegbízott. A fideszes országgyűlési képviselő ekkor ígérte meg, hogy közvetíti a kormány felé a hallgatók és az oktatók által megfogalmazott, felsőoktatással kapcsolatos követeléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik