Belföld

Meleg teát osztottak a rendőrök Röszkénél

Az elmúlt hétvégi intenzív havazás nemcsak Csongrád megyében, hanem a szomszédos országokban is jelentős fennakadást okozott a közlekedésben.

A szerb rendőrök vasárnap az esti órákban arról tájékoztatták a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársait, hogy a rendkívüli hó helyzet miatt nem tudnak több kamiont beléptetni országukba – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ennek eredményeként a Röszkei Átkelőhelyen 1,5 kilométeres kamionsor torlódott fel a magyar oldalon. Az éjszaka folyamán a hőmérséklet a – 10 fokot is elérte Csongrád megyében, ezért az egyenruhások sorra látogatták a kamionjaikban várakozó sofőröket és felhívták a figyelmüket a hideg időjárással összefüggő veszélyhelyzetekre, érdeklődtek arról, hogy rendelkeznek-e elegendő takaróval, meleg ruházattal, továbbá folyamatosan tájékoztatták őket a határforgalom aktuális helyzetéről.

A kamionsor növekedésének elkerülése végett a rendőrök az autópálya kezelők munkatársaival együttműködve az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjébe terelték az érkező kamionokat, így azok sofőrjei a szomszédos üzemanyagtöltő állomás fűtött helyiségében melegedhettek. Hétfőn, a reggeli órákban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrökkel együttműködve 100 liter forró tea kiosztásával gondoskodott arról, hogy a várakozó utazók meleg folyadékhoz jussanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik