Belföld

Havazás: 178 embert mentettek ki a hétvégén

havazas(1)(210x140)(1).jpg (havazás)
havazas(1)(210x140)(1).jpg (havazás)

Két települést is elzárt a hófúvás.

A hétvégi havazás és a hófúvások miatt két település, a Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgy és a Baranya megyei Lovászhetény-Pusztakisfalu volt elzárva átmenetileg, és közel félezer autót akadt el a dunántúli megyék közútjain – közölték az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál.

Baranya megye négy településén – Egyházasharaszti, Old, Alsószentmárton, Siklósnagyfalu – a vízszolgáltatás szünetelt, Mezőhegyes és Battonya között pedig a vasútvonal volt járhatatlan hótorlaszok miatt.

Bács, Baranya, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna, Zala megye közútjain összesen 444 jármű akadt el hótorlaszok, illetve egyéb akadályok miatt, és átmeneti útlezárások voltak az ország déli és délkeleti megyéiben. A szerbiai hóhelyzet miatt a röszkei határátkelőt is le kellett zárni a teherforgalom elől.

A hétvégén összesen 178 embert mentettek meg, közülük ötvennégyet a kihűléstől. A mentők 98 embert láttak el, aki a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben sérült meg, közülük hatan kerültek kórházba. Húsz ember szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik